Hoppa till sidans innehåll

Angående brukarrevisionen om Friskvårdsklubben

07 MAR 2022 12:58
Friskvårdsklubben genomgick en brukarrevision ledd av NSPH Västra Götaland och Göteborg. På deras hemsida finns rapporten att ladda ner som PDF-fil och det är trevlig läsning!
  • Skapad: 07 MAR 2022 12:58

Brukarrevision som görs av NSPH Västra Götaland och Göteborg beskriver dom själva på sin hemsida:

"En brukarrevision är en kvalitetsundersökning av en verksamhet som ger vård, stöd eller service till personer med psykisk funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa.

[...]

Undersökningen bygger på intervjuer med brukarna som analyseras och sammanställs till en rapport. Rapporten ger en översikt över de områden som kan utvecklas hos verksamheten. Brukarrevisionen styrs och utförs av personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, i samråd med beställaren."

De frågor som bedömdes gavs färgkodning enligt följande

"GRÖN blir frågan om intervjusvaren ger en antydan om ett tillfredställande förhållande."
"GUL blir frågan om intervjusvaren ger en antydan om ett delvis tillfredställande förhållande.
"RÖD blir frågan om intervjusvaren ger en antydan om ett bristfälligt förhållande."

För den här rapporten blev 18 frågor gröna och bara två gula, medan ingen blev röd. Det är mycket bra resultat och många fina ord om oss kom fram.

I rapporten återges några citat från de som låtit sig intervjuas:

”För mig har det varit till väldigt stor hjälp, det bästa jag gjort i livet. Numera mår jag bra både fysiskt och psykiskt”

"Sammanhanget gör att jag blir lugn, känner mig trygg, eftersom jag inte behöver oroa mig för vad andra människor säger. Det blir som en skyddande sköld. Det tar bort den här stressituationen som uppkommer när jag till exempel handlar och det är mycket folk. Man mår bra, man känner sig sedd, blir positivt behandlad. Ingen ignorans eller kritik. Det ger mening, att gå upp på morgonen och se fram emot dagen."

"Bra att det är så billigt."

De frågor som blev markerade som gula handlade om inflytande och att kunna vara med och påverka vilka aktiviteter samt var och när dom är. Friskvårdsklubbens styrelse och personal kommer att titta på vilka åtgärder vi kommer att ha möjlighet att ta. Brukarrevisionen och rapporten gör det möjligt för oss att bli ännu bättre, samt ett underlag för oss att sprida varför vi behövs.

Vi vill tacka NSPH Västra Götaland och Göteborg - främst Petter och Lotten som gjorde intervjuerna och rapporten - och de som ställde upp på att bli intervjuade - ni vet själva vilka ni är - för ett bra samarbete.

Blogginlägg om brukarrevisionen på NSPH Västra Götaland och Göteborgs hemsida

Här är direktlänk till rapporten i PDF-format

Skribent: Henrik Våglin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Friskvårdsklubben Göteborg
Lilla Fjäderharvsgatan 11
42466 Angered

Besöksadress:
Lilla Fjäderharvsgatan 11
42466 Angered

Kontakt:
Tel: 0790276634
E-post: info@friskvardsklubb...

Se all info